Inhoud MIDI-kabel Afspelen

Met een midi-klavier is het mogelijk om noten in te spelen met een pianoklavier. Ook bij uitschrijven/arrangeren van muziek kan zo'n midi-klavier goede diensten bewijzen.

Onder MIDI-instellingen kun je bij MIDI-klavier kiezen welke midi-aansluiting als invoer gebruikt moet worden (sommige geluidskaarten ondersteunen meer dan 1 klavier/MIDI-poort)
Het MIDI-klavier moet natuurlijk wel met de computer verbonden zijn. De gebruikelijke manier is een USB-midi-adapter.

In plaats van een MIDI-klavier kun je ook de toetsenbordtoetsen als klavier gebruiken (tekstmodus)

Tijdens wijzigen op de notatiebalk kun je nootinvoer via MIDI aan en uitzetten met de betreffende stijlknop.

musicad.nl
musicad.com
MIDI klavier